субота, 22. април 2017.

Синиша Мали добио признање „Амбасадор маратона”

Градоначелник Београда Синиша Мали примио је данас, уочи 30. Београдског маратона, градоначелника грчке општине Маратон Илијаса Псинакиса, који му је уручио признање „Амбасадор маратона”.

Захваливши на признању, Синиша Мали је истакао да ову почаст прима у име свих Београђана.

– Велика је част и за мене и за Београд што смо добили ову повељу којом постајемо амбасадори маратона. За нас је то велика обавеза да сваке године будемо бољи и да што боље промовишемо маратон у Београду. Маратон говори о истрајности, вољи за победом и доласку на циљ и то је суштина спорта и онога што ми промовишемо. Град Маратон је можда мали град по броју становника, али је он и један од најпознатијих на свету по чувеној бици у којој су Грци поразили Персијанце. Маратонска трка је мајка свих спортова и ми ћемо како данас тако и у будућности учинити све да у нашем граду одржимо ту племениту традицију – казао је Синиша Мали.

Градоначелник грчке општине Маратон Илијас Псинакис рекао је да је поносан што је био у могућности да уручи признање градоначелнику Београда и указао на традиционално пријатељство српског и грчког народа.