субота, 22. април 2017.

Синиша Мали: Слика Београдског маратона обићи ће данас цео свет

Веома сам срећан што смо успели да пошаљемо прелепу слику Београда у свет, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали након што је као такмичар у полумаратонској трци прошао кроз циљну линију на Теразијском платоу.

– Никада није била лепша маратонска атмосфера у Београду, никада није учествовало више маратонаца и других такмичара, лично сам задовољан властитим резултатом и то су све разлози да данас будем поносан. Огроман број људи данас је у Београду насмејан, сви подржавају једни друге и то је једна прелепа слика. Свако трчи за себе и поставља себи задатак да стигне на циљ, ја сам то успео уз Стефана Балдинија, коме је ово вероватно био лакши тренинг, али за мене је успех и сјајно искуство. Са нама су данас и атлетске легенде које су се поново окупиле у Београду да заједно прославимо јубиларни, 30. Београдски маратон и ово је била изузетно добра прилика да промовишемо Београд, спорт и здрав живот – изјавио је градоначелник Синиша Мали после проласка кроз циљ.

Траса полумаратона креће се Булеваром краља Александра, Београдском, преко Славије, Немањином, Балканском, Гаврила Принципа, Бранковом, Булеваром Николе Тесле, Џона Кенедија, Булеваром Михајла Пупина, Булеваром уметности, Булеваром Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе, преко Моста на Ади, Антифашистичке борбе, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковом, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразијама.