субота, 22. април 2017.

У Трци задовољства учествовала екипа која броји 83 сениора

У популарној Трци задовољства у оквиру 30. Београдског маратона по први пут организовано су учествовали сениори – пензионери Геронтолошког центра Београда, станари домова, чланови дневних центара и клубова за старије и запослени окупљени у екипу коју је чинило 83 сениора и представника млађих генерација под називом „Здрав = активан живот”, саопштавају из ове институције.

 Сви сениори имали су спортске мајице на којима су поносно носили број својих година, а број 6120 који је приказао колико уствари година заједно шета и ужива у овој трци.   

– Желимо да својим учешћем пошаљемо поруку да је здраво и активно старење модел који промовишемо за све припаднике нашег друштва, да је неопходан суживот, подршка и разумевање старих са млађим генерацијама, као и да подстакнемо све оне сениоре који још нису да нам се придруже и активно укључе у све бесплатне активности, програме и манифестације које свакодневно реализујемо – каже Сузана Мишић, директорка Геронтолошког центра Београда.

Установа Геронтолошки центар Београд обухвата више од 10.000 корисника, у оквиру домског смештаја је преко 1.200 људи, услуга помоћи у кући пружа се за око 2.600 старијих Београђана, док више од 6.500 старијих суграђана користи услуге и бесплатне програме дневних центара и клубова за старије