недеља, 23. април 2017.

Весић: До краја године реновирана дворана Дома синдиката

Дворана Дома синдиката биће реконструисана, радови ће почети у јулу а цео посао требало би да буде завршен до краја године, најавио је градски менаџер Горан Весић у разговору за „Вечерње новости”.

Наиме, Дворана Дома синдиката, која је деценијама уназад била закупац, у мају прошле године отишла је у стечај и убрзо добила новог власника, компанију „МЦФ Метаком филмс”.

На састанку представника Града Београда и новог власника договорено је и да се хол испред дворане преуреди у галерију за уметничка излагања. 
Како је најавио градски менаџер, град ће реконструисати и пролаз „Безистан” који се налази поред саме дворане, док ће на Тргу Николе Пашића бити замењене плоче које су поломљене.

– Сали је већ годинама потребна озбиљна реконструкција. За Београд је важно да ово место буде преуређено и модернизовано јер је нама потребан управо такав, вишенаменски простор како би у њему могли да се одржавају концерти, позоришне представе и филмске премијере. Како бисмо дошли до тога, министар културе и информисања Владан Вукосављевић и ја имали смо више састанака са председником Савеза самосталног синдиката Љубисавом Орбовићем. На крају је потписан уговор са компанијом „МЦФ Метаком филмс” – казао је Весић.

Он је подвукао да ће град овој компанији обезбедити све потребне дозволе како би реконструкција што пре почела.

– Максимално ћемо помоћи да у овој мултифункционалној сали, којом ће се Београд поносити, осим традиционалних садржаја, Џез фестивала и Фестивала документарног филма, буде и других културних догађаја. Осим града, у цео пројекат биће укључено и Министарство културе и информисања као и РТС – казао је Горан Весић захваливши компанији „МЦФ Метаком филмс” и Савезу самосталних синдиката на вољи да овај објекат остане институција културе.

Дворана Дома синдиката биће реновирана у духу модернизма, а осим Велике сале имаће и пет мањих биоскопских сала, изложбени простор и садржај за најмлађе. Цео простор биће опремљен савременим технологијама, преносе „Новости”.