уторак, 25. април 2017.

Одржана трећа овогодишња лицитација „Градских пијаца”

Јавно комунално предузеће „Градске пијаце” организовале су јавну лицитацију за доделу пијачне опреме – тезги, расхладних витрина и рамова. Како се наводи у саопштењу предузећа, ово је трећа јавна лицитација у 2017. години, а највеће интересовање владало је за веће пијаце у систему. Тако је, примера ради, СТР тезга на пијаци „Видиковац” излицитирана на 115.000 динара. 

Од почетка године до данас, посредством јавних лицитација додељено је преко 148 тезги, расхладних витрина и рамова, те је исто толико домаћинстава нашло радно место и почело да остварује приходе за чланове своје породице, уз поузданог партнера.

Упркос расту броја тржних центара и хипермаркета, пијаце негују однос узајамног поверења између купца и продавца, будући да суграђани желе да знају ко је произвео храну и остале намирнице за њихову породицу. Истовремено, лица која се баве пољопривредном производњом или занатством увидела су да им ЈКП „Градске пијаце” пружају могућност да под једнаким условима закупе тезгу путем јавног надметања, додаје се у саопштењу.