уторак, 25. април 2017.

Синиша Мали: Нова фабрика у Лазаревцу и посао за 600 људи

Градоначелник Београда Синиша Мали примио је данас представнике турске компаније „Бирлешик текстил”, која ће у Лазаревцу покренути производњу текстила и до краја године, у првој фази, запослити 600 радника.

Састанку у Старом двору присуствовао је помоћник градоначелника Борко Милосављевић, директор турске текстилне компаније Али Шарки, представник те компаније Мурадин Гунеш, помоћник градског секретара за привреду Душан Ђурашковић, председник oпштине Лазаревац Бојан Синђелић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и Урош Кандић, саветник потпредседника владе и министра трговине, туризма и телекомуникација.

Мали је подсетио да је турска компанија купила фабрику „Беко” у Лазаревцу,  којa je у стечају. Предвиђено је, како је истакао, да се ове године, у првој фази, запосли 600 радника, а у другој фази још 600, превасходно жена. 

– Ово је потврда да су Србија и Београд повољне дестинације за инвестиције. Ово је потврда да у Лазаревцу старе, запуштене фабрике можемо да претварамо у модерне производне објекте или нове тржне центре. На тај начин запошљавамо нашу грађевинску индуструју и отварамо нова радна места, и то је политика од које нећемо одустати – указао је градоначелник.

Ово је, према његовим речима, друга фабрика у Београду која ће ускоро бити отворена, јер ће за неколико месеци почети са радом и фабрика „Меита” у Обреновцу, у којој ће бити упослено 1.400 радника.

– Последња фабрика је у нашој престоници отворена далеке 2006. године, и та информација довољно говори колика је разлика између ове и претходне градске власти – истакао је Мали.

Он је нагласио да се, осим што се у Лазаревцу раде нова путна и канализациона мрежа, очекује и скоро постављање камена темељца за већи тржни центар, где ће бити запослено још Лазаревчана.

– Ми ћемо наставити да привлачимо инвестиције у нашу престоницу, с циљем да се квалитет живота развија подједнако у свим деловима града, без обзира нa то да ли се живи у Младеновцу, Лазаревцу или на Теразијама – рекао је градоначелник.  

Представник компаније „Бирлешик текстил” Мурадин Гунеш  изразио је задовољство због покретања производње у Београду и Србији, за коју је истакао да представља звезду развоја овог региона. Он је захвалио министру Расиму Љајићу и представницима Града Београда и Општине Лазаравец што су омогућили да та компанија инвестира у Србију. 

Он је поновио да ће производња кренути са 600 радника, као и да ће се у Лазаревцу производити најбоље светске марке.