уторак, 25. април 2017.

Почело пријављивање за закуп пословног простора Дирекције за грађевинско земљиште

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда објавила је оглас о прикупљању писмених понуда за издавање у закуп пословног простора у Београду на више локација. Понуђено је 30 локала, пет канцеларија, један магацин и 60 гaражних и паркинг места за које се заинтересовани закупци могу пријавити до 10. маја. У зависности од зоне и намене простора, почетне цене закупа крећу се од 138 до 877 динара по квадратном метру, а у случају да закупци простор користе за обављање посебно одређених делатности, почетна цена закупнине је нешто виша, у складу са градском одлуком о утврђивању закупнина, наводи се у саопштењу ове дирекције. 

Локали се налазе у Чумићевом сокачету, Метохијској, Ђушиној, Далматинској, Крижанићевој и Кумодрашкој улици, као и у новобеоградским блоковима. У насељу Лештане издаје се у закуп магацински простор површине 466 квадрата, гaражна и паркинг места налазе се на локацијама у Љешкој, Гружанској, Гостиварској, Љубе Давидовића и Комовској у старом делу града, а у Новом Београду паркирање се може обезбедити у објектима у Војвођанској и Улици Уроша Мартиновића.

Пословни простор биће дат у закуп понуђачу који понуди највиши износ закупнине по квадратном метру и могу учествовати сва правна и физичка лица, осим оних који имају неизмирене обавезе по основу закупнине за пословни простор на коме је дирекција корисник. Понуде морају бити примљене у дирекцију до 10. маја у 13 сати, а отварање ће се обавити истог дана у 14 сати.

Дирекција гради и издаје у закуп пословни простор за потребе уређивања грађевинског земљишта, а средства остварена по том основу користе се наменски за изградњу нове инфраструктуре. Од почетка ове године дирекција је приходовала 85 милиона динара од закупнине пословног простора, а очекивана средства по овом основу за 2017. износе 390 милиона динара, додаје се у саопштењу.