среда, 26. април 2017.

Радно време продавница за првомајске празнике

За време првомајског празника, занатски, трговински и угоститељски објекти на територији Београда радиће према утврђеном празничном распореду, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Тако у недељу, 30. априла, дежурне продавнице морају да раде најмање од 9 до 12 сати, на Празник рада (1. маја) могу бити затворене, док у уторак, 2. маја, морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

У дане провомајских празника неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурне продавнице које у време државних и других празника обављају делатност дужне су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти у дане првомајских празника могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.