петак, 28. април 2017.

Београд најпопуларнија дестинација на Светском сајму туризма у Шангају

Град Београд освојио је награду за најпопуларнију  туристичку дестинацију на управо завршеном Светском сајму туризма у Шангају, а награду је у том граду примио градоначелник Београда Синиша Мали. Овај сајам је један од водећих догађаја из области туризма у Кини.

Градоначелник Синиша Мали је истакао да је награда потврда напора које Град Београд улаже како би повећао број туриста.

– Ово је сјајна вест за Београд и Србију и потврда свега онога што радимо како бисмо привукли што већи број кинеских туриста у Београд. Ми смо у прва три месеца ове године имали преко сто одсто више кинеских туриста у односу на исти период прошле године. То је тренд који ће се наставити у месецима који долазе и ово је добра основа да радимо даље. Недавно смо широм града поставили нове инфо-табле које су и на кинеском језику, сајт Туристичке организације Београда има део који је на кинеском, а и сајт Града Београда ће за две недеље бити и на овом језику – истакао је Мали и додао да Град Београд жели да уради што више како би се кинески грађани када дођу у Београд осећали као код куће. 

Он истиче и да су односи Републике Србије и НР Кине на веома високом нивоу, те да све то доприноси да се два народа боље повежу.

– Србија је једина земља у Европи која има безвизни режим са грађанима Кине, а радимо на томе и да отворимо директну линију Београд–Пекинг. Све су то ствари које се уклапају у мозаик који се зове повећање броја туриста у Београду, не само кинеских него и свих других. У протекле три године дуплирали смо број туриста у граду, радимо на томе да их буде и више јер велик број људи живи од туризма. Трговина, туризам и угоститељство су гране које су нам веома важне – закључио је градоначелник Синиша Мали. 

На сајму су учествовале 53 државе и 750 излагача, а процењује се да га је посетило 50.000 људи.