петак, 28. април 2017.

Уређен парк Ћирило и Методије

У оквиру пролећног уређења града, радници ЈКП „Зеленило – Београд”, уз подршку Секретаријата за комуналне и стамбене послове, као и Секретаријата за заштиту животне средине, додатно су средили парк Ћирило и Методије. 

Поред окопавања и орезивања живе ограде, перена и ружа, извршена је и поправка 42 клупе са наслоном, четири клупе без наслона, као и 26 ђубријера. За посетиоце који у парк долазе са својим кућним љубимцима, уграђене су три нове ђубријере за хигијену паса. У оквиру обнове зеленила у парку, засађено је 16 садница дивљег кестена, шест црвеног кестена и четири саднице пендуле. Изведени радови резултат су напора да се парку Ћирило и Методије врати сјај какав заслужује. 

Парк Ћирило и Методије налази се на општини Звездара, оивичен је веома прометним улицама – Рузвелтовом, Булеваром краља Александра и Краљице Марије, и као такав представља праву зелену оазу за све оне који би да направе предах од градске вреве. На његовом месту некада се налазио Хиподром. Име је добио по грчким учитељима који су у Србију донели глагољицу. Међутим, Београђани га најчешће називају „парк код Вука” јер се у њему налази споменик Вуку Караџићу.