петак, 28. април 2017.

Атлетско такмичење вождовачких ђака

Aтлетско такмичење вождовачких ђака, одржано у оквиру акције Школски спорт  на стадиону ФК „Црвена звезда”, окупило је ученике од петог до осмог разреда 14 основних и ђаке четири средње школе са Вождовца. Учесници су се надметали у трчању на 100, 300 и 600 метара, скоку увис и удаљ, бацању кугле и штафети 4 х 100 метара.

У укупном пласману међу петим и шестим разредима најбоље су биле ученице ОШ „Карађорђе” и ђаци ОШ „Змај Јова Јовановић”. У седмом и осмом разреду екипно је најуспешнија била мушка екипа ОШ „Доситеј Обрадовић” и женска ОШ „Бора Станковић”. Међу средњошколцима женска екипа Друге економске школе постигла је најбоље резултате, док су ученици Осме београдске гимназије били најбољи мушки тим.

Члан већа ГО Вождовац задужен за спорт и омладину Милан Тодић рекао је да такмичење вождовачких основаца најбоље осликава жељу ученика да се баве спортом и да наставе да развијају своје вештине, како би постигли што боље резултате. 

– Општина настоји да пружи подршку у реализацији свих спортских активности и манифестација и помогне спортске клубове са Вождовца, јер је руководство општине свесно колико је спорт значајан за правилан развој омладине – рекао је Милан Тодић.