петак, 28. април 2017.

Пијаца „Каленић” након 50 година добија нове тезге

На најстаријој и најпосећенијој београдској пијаци „Каленић”, након 50 година колико у њу није улагано, почело је допремање и постављање првог контингента нових тезги, саопштавају из „Градских пијаца”. Обавиће се и реорганизација пијачног платоа, којом ће се постићи боља прегледност пијаце, продавцима олакшати рад, а посетиоцима кретање и куповина на пијаци. Уз нову расвету, која ће у наредном периоду бити постављена продавцима и купцима, омогућиће се дужи боравак на пијаци.

Упоредо са постављањем нових тезги, радови на замени дотрајалих и неусловних локала у Његошевој улици теку у складу са претходно утврђеном динамиком. Уклоњена су 23 монтажна објекта са потпуно неурађеном инфраструктуром, а биће постављено 28 нових локала урађених по европским стандардима и моделу атрактивних локала дуж Улице Максима Горког. Током протеклих дана на прве две ламеле извршена је замена бетонских темеља и подних плоча, а бетонирање плоче на ламели 3 обавиће се већ следеће недеље, кажу у „Пијацама”.

Каленић пијаца, као важан део историје Београда и градског духа, има своју традицију и историјско наслеђе. Постоји још од давне 1926. године као задужбина Влајка Каленића, а  ускоро ће добити изглед какав заслужује пијаца у 21. веку.