петак, 19. мај 2017.

Последњи дан за упис у вртиће

Kонкурс за предају захтева за упис деце у 17 београдских предшколских установа завршава се данас.

Прелиминарна листа уписане деце биће објављена 12. јуна, а након тога ће комисија до краја тог месеца разматрати жалбе родитеља. До данас, само електронски, поднето је 8.357 захтева.

В. д. секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак позвао је уочи почетка конкурса све директоре предшколских установа на одговорност у овом процесу како би упис деце био фер, транспарентан и по прописаним критеријумима.

У радној 2017/2018. години у београдским предшколским установама слободно је 6.881 место за малишане.

Родитељи су у претходне две недеље могли да конкуришу за 5.115 места у јаслама, 1.537 места у вртићима и 229 места за продужени боравак предшколаца, мимо обавезна четири сата боравка за све предшколце.

Секретаријат за образовање и дечју заштиту ће предшколским установима које испуњавају услове одобравати и повећање броја места до 20 одсто уколико буде таквих захтева. Од броја овогодишњих захтева зависиће број деце која ће бити на листи чекања.

У београдским предшколским установама укупно борави око 60.000 деце, док за око 9.000 малишана Град Београд рефундира део трошкова боравка у приватним предшколским установама.