петак, 19. мај 2017.

Фестивал позоришних игара деце и младих у Раковици

Пријатељи деце Београда и Савез културно-уметничких друштава Београда организују   32. Фестивал позоришних игара деце и младих Београда, који ће се одржати у понедељак и уторак, 22. и 23. маја, од 9 до 15.30 сати у Центру за културу и образовање Раковице (Мишка Крањца 7). Покровитељ је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину. Улаз је слободан за све посетиоце.

У програму ће наступити 14 драмских група, победника на општинским смотрама драмског стваралаштва, из основних и средњих школа Београда са укупно 193 учесника. 

Учесници програма из средњих школа су драмске групе Девете београдске гимназије „Михаило Петровић Алас”, Пете, Седме и Дванаесте београдске гимназије, као и Драмски студио „Знакови” и Студио „БИС!”. Из основних школа учествоваће драмске групе: „14. октобар” (Раковица), „Душан Вукасовић Диоген” (Сурчин), „Марко Орешковић” (Нови Београд), „Старина Новак” (Палилула), „Вељко Дугошевић” (Звездара), „Коста Вујић” (Земун), „Филип Филиповић” (Вождовац) и „Лекарт едукативни центар” (Стари град). Наступе учесника вредноваће жири у саставу: Светлана Сретеновић, глумица и драмски педагог, и Борис Велков, драматург.

Циљ фестивала је промоција драмског стваралашва деце и младих и афирмација драмско-сценске  уметности у основним и средњим школама у Београду.