понедељак, 22. мај 2017.

Синиша Мали: Радовима у Мије Ковачевића и Рузвелтовој Београд добија модерни булевар

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас радове на реконструкцији улица Мије Ковачевића и Рузвелтове, који су почели протеклог викенда.

– Радови су почели у суботу и у оквиру њих потпуно ће бити замењена коловозна конструкција, контактна мрежа, трамвајске шине, систем за одвођење вода, вертикална и хоризонтална сигнализација, чиме ће овај правац добити прави модерни булевар. Трамваји ће бити бржи, проходност саобраћаја далеко боља, поставиће се „паметни” семафори са зеленим таласом. Рок за завршетак радова је 180 дана. За неколико недеља почеће радови и на Тргу Славија и у Булевару ослобођења, који би требало да буду завршени у исто време кад и Рузвелтова улица – казао је Синиша Мали.

Градоначелник је подсетио да ће радови на овом правцу бити обављани у четири фазе.

– Прва фаза обухвата радове на потезу од Улице Мије Ковачевића до Чарлија Чаплина, потом од Чарлија Чаплина до Улице Свети Никола, затим правац Краљице Марије до Булевара краља Александра и на крају од Улице Светог Николе до Краљице Марије. Ради се у фазама да би се колико-толико олакшао живот у овом делу града и зато молим суграђане за мало стрпљења јер ћемо радове обављати у року и по унапред дефинисаној динамици. Боримо се за лепши Београд, а ови радови су само део уређења инфраструктуре нашег града – навео је градоначелник.

Мали је најавио и обимне радове који се планирају за следећу годину, међу којима су и они на реконструкцији Улице краљице Марије, 27. марта и Цара Душана.

Обиласку градилишта присуствовали су главни градски урбаниста Милутин Фолић, вршилац дужности градског секретара за инвестиције Лука Петровић и в.д секретара за саобраћај Душан Рафаиловић.