понедељак, 22. мај 2017.

Потписан уговор о обнови 15 пунктова Народне кухиње у Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали и генерални директор компаније „Тikkurilа” Ђока Јањушевић потписали су данас у Старом двору уговор о обнови 15 пунктова Народне кухиње на територији Београда.

Синиша Мали је рекао да је у питању донација компаније „Тikkurilа”, социјалне и друштвено одговорне компаније, која је пружила одличан пример како се може помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

– У Београду тренутно има 12.624 корисника Народне кухиње и за све њих је обезбеђен један топли оброк дневно, који се дистрибуира на 51 пункт у 17 градских општина. Све социјално угрожене категорије наших суграђана имају подршку Града Београда. Колико је локална самоуправа богата, показује тако што помаже онима којима је помоћ потребна. Осим Народне кухиње, они имају право и на бесплатно школовање, вртић, субвенције цена комуналних услуга. Веома је важно и да радимо на њиховој инклузији – новим радним местима и запошљавању јер то је једини начин да им обезбедимо сигурну будућност и прилику да зараде новац и обезбеде своје породице – истакао је Мали и позвао друштвено одговорне компаније да се придруже овој акцији како би до краја године сви пунктови у граду били обновљени.

Мали је захвалио компанији „Тikkurilа” на сјајној идеји и начину да помогну социјално угроженима.

Ђока Јањушевић је изразио задовољство што је данас потписан уговор о донацији и што ће на тај начин помоћи суграђанима.

– Када смо размишљали на који начин можемо да допринесемо унапређењу животног окружења и амбијента наших суграђана, пошли смо од наше главне премисе, а то је да би боје требало да улепшају и оплемене живот. Донација се састоји од материјала и извођачких радова и њена вредност је нешто више од милион динара. Средићемо зидове, направити нове пултове за поделу хране, средити санитарне просторије и све што је неопходно на тим локацијама – објаснио је Јањушевић.

Радови ће почети овог месеца и трајаће до краја године, навео је он, и додао да због тога неће бити угрожено нормално функционисање тих објеката.
До 31. децембра ове године биће реновирани пунктови на 11 београдских општина: у Гроцкој, Земуну, Новом Београду, Старом граду, Сурчину, Барајеву, Врачару, Вождовцу, на Звездари, у Обреновцу и Лазаревцу.

Потписивању уговора присуствовала је и вршилац дужности секретара за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.