понедељак, 22. мај 2017.

Обележен Дан заштите биодиверзитета у Бајфордовој шуми

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас, поводом Дана заштите биодиверзитета, предавање за ученике Геодетске школе на тему „Птице Бајфордове шуме” које је организовало ЈКП „Зеленило – Београд”.

Након предавања, које у природном амфитеатру одржао биолог Жељко Станимировић, градоначелник је заједно са ученицима поставио кућице за птице на унапред предвиђена места, а сви посетиоци Бајфордове шуме имали су прилику да се на више локација, путем постављених инфо-табли, упознају са списком птица чије је станиште Бањичка шума.

– Дошао сам данас да научим нешто ново од оних који се баве екологијом, а истовремено, овде сам и да промовишем „Зеленило” и шуме Београда како би наш град био зеленији, хуманији и боље место за живот. Из године у годину уређујемо све већи број паркова, садимо све више стабала, а Бајфордова шума је прави мали драгуљ, где станиште има 70 врста птица. Данас смо поставили нове кућице за птице и верујем да је, када водите рачуна о оваквим местима, то исто као када водите рачуна о свом стану. Ми желимо да Београд буде дом за све нас и ово је лепа прилика да покажемо колико бринемо о нашем граду и колико га волимо – казао је Синиша Мали.

Догађају су присуствовали генерални директор „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и члан Општинског већа Вождовца Реља Огњеновић.