четвртак, 25. мај 2017.

Отворен Форум омладинске политике

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и помоћница министра за спорт и омладину Снежана Клашња отворили су данас у великој сали Скупштине града Форум омладинске политике.

– Град Београд наставља да подржава младе, ми смо ту да чујемо њихове предлоге и решења како бисмо побољшали живот свих младих. Са нама су данас млади из целе Србије и региона и ово је прилика да се умреже и заједнички раде на пројектима. Ми желимо да будемо партнер и да заједнички радимо на смањењу незапослености, мотивишући их да постану привредници и своју креативност изразе у Београду, преко конкурса Секретаријата за привреду – истакао је Драгомир Петронијевић.

Учесници форума су 150 актера омладинске политике: организације младих и за младе, учесници програма јачања капацитета КОМС и Академије омладинске политике КОМС, омладински радници, чланови савета КОМС,  представници кровних савеза младих Босне и Херцеговине, Македоније и Хрватске, Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, СКГО, представници канцеларија за младе и установа, синдикати младих, подмлаци политичких странака и партија, и други представници међународних организација и донатора који раде са младима. 

Овај форум одржава се у организацији Кровне организације младих Србије уз подршку Града Београда и Министарства омладине и спорта.