четвртак, 25. мај 2017.

Потписан Протокол о сарадњи Општине Савски венац и Централног административног округа града Москве

У оквиру „Дана Београда у Москви” у главном граду Руске Федерације, данас је  потписан Протокол о сарадњи  између управе Централног административног округа града Москве и београдске Општине Савски венац. Споразум су потписали председница општине Савски венац Ирена Вујовић и Владимир Говердовскиј, председник општине Централног административног округа Града Москве.

Ирена Вујовић је оценила да је данас велики дан за грађане Савског венца и за руководство ове општине.

– Трудићемо се да традиционално добру сарадњу још више унапредимо, а ово је био један од логичних корака како бисмо учврстили везе наша два града и народа, а сада и две општине. По доласку у Београд предстоји нам имплементација свега онога што је договорено споразумом. Овакви контакти од круцијалне су важности за поправљање имиџа ошптине и унапређење међународне сарадње, која је у последње време била запостављена. Акценат је на сарадњи у области културе, туризма, рада управе и све то са најважнијим циљем да се унапреде услуге које пружамо грађанима. Оно што градови и државе чине на макроплану, општине и локалне самоуправе треба да настављају у микросфери, јер су оне најдиректније повезане са грађанима и знају све њихове потребе  – навела је Ирена Вујовић.

Протоколом је предвиђено јачање партнерских и пријатељских односа између Централног административног округа града Москве и Општине Савски венац сарадњом у областима образовања, културе, спорта и туризма. Документ подразумева и унапређење размене професионалних и специјалистичких искустава на пољу становања, унапређења животних услова, послова који се тичу јавног земљишта, јавне безбедности као и развијање локалне смоуправе. Такође, обе стране су се сагласиле да наставе досадашњу сарадњу на основу пријатељства и разумевања и договориле се да у наредном периоду буде организована и узвратна посета колега из Москве.