четвртак, 25. мај 2017.

Београд у Москви понудио портфолио вредан десет милијарди евра

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић представио је данас на бизнис форуму манифестације „Дани Београда у Москви“ најважније инвестиционе пројекте Београда, наглашавајући да је циљ форума био да, како је оценио, одличне билатерарне и историјске односе пренесемо и на поље привредне и економске сарадње. Он је истакао да су Београд и Србија сада пожељне инвестиционе дестинације, са правим раскошем пројеката које имају и нуде.

- Представили смо инвестициони портфолио Београда, вредан више од десет милијарди евра. Акценат је био најпре на развојним, инфраструктурним пројектима, а затим и на индустријским пројектима и слободној зони са грин филд инвестицијама, док је трећи акценат био на тржишту некретнина са Београдом на води као најзначајнијим пројектом. Уследили су и Б2Б састанци наших и руских привредника, са могућношћу да у директним разговорима праве конкретне аранжмане - рекао је Милосављевић, прецизирајући да су сесије посвећене ИТ индустрији, пољопривреди и туризму.

Он је напоменуо  и да је у презентацији града посебна пажња била посвећена метроу, с обзиром на велико интересовање које влада за овај пројекат како у Београду тако и међу потенцијалним финансијерима у Москви.

- Развојни пројекти су „вукући“ јер су комплементарни са другим привредним гранама и подижу привредне активности читавог града и земље – казао је Милосављевић и изразио наду да је форум заинтригирао руске инвеститоре.