петак, 26. мај 2017.

Измене режима линија јавног градског превоза на више локација

Посебна организација саобраћаја у Карађорђевој, у зони раскрснице са Улицом Михаила Богићевића, трајаће од данас у 21 сат до 29. маја у 3.30 сати због прегледа и поправке трамвајских шина. 

За време радова важиће следећи режим саобраћаја: трамвајска линија 2 се укида, успоставља се привремена трамвајска линија 2Л на релацији Пристаниште – Дорћол – Вуков споменик – Трг Славија – Главна железничка станица – Господарска механа, трамваји са линије 7 ће у оба смера саобраћати на релацији Устаничка –  Блок 45, преко Дорћола и носиће ознаку 7Л1 (Устаничка – Блок 45), трамваји са линије 9 ће саобраћати на релацији Бањица – Господарска механа са ознаком 9Л1 (Бањица – Господарска механа) и трамваји са линије 13 ће, уместо до Блока 45, саобраћати до окретнице Ташмајдан и носиће ознаку 13Л (Ташмајдан – Баново брдо).

На измењеном делу трасе возила ЈГП-а ће користити постојећа стајалишта.

Измене режима саобраћаја у Матије Бана, Винодолској и Улици Лазара Кујунџића

ЈКП „Београдске електране” прикључиваће објекте на топловод, при чему ће доћи до измене режима и затварања саобраћаја у Улици Матије Бана, Винодолској и Лазара Кујунџића, по фазама. 

Измењен режим саобраћаја биће од 27. до 31. маја у Улици Матије Бана, између Карпошеве и Станка Опсенице (Љубише Јовановића), а од 1. до 7. јуна у делу Винодолске улице, између Љешке и Лазара Кујунџића. За саобраћај се затвара Винодолска, испред раскрснице са Улицом Лазара Кујунџића, а од 8. до 19. јуна је измењен режим саобраћаја у Улици Лазара Кујунџића, угао са Винодолском. У Улици Лазара Кујунџића, код раскрснице са Винодолском, биће измењен режим саобраћаја од 20. до 29. јуна, а од 30. јуна до 3. јула у Улици Лазара Кујунџића, угао са Винодолском. 

Измене режима линија ЈГП-а због продужења радова у Улици Димитрија Туцовића

Tоком продужења радова на одржавању тролејбуске контактне мреже у Улици Димитрија Туцовића, на делу од Стјепана Љубише до Улице Марка Орешковића у Београду, биће иземњен режим саобраћаја. Радови ће се изводити на делу коловоза (десна коловозна трака, смер ка Старине Новака) од 27. маја од 0.30 часова до 29. маја до 3.30 часова.

У том периоду биће примењен следећи режим рада возила ЈГП-а: укидају се тролејбуске линије 28 и 40, уводи се аутобуска линија 28А (Студентски трг – Звездара) која ће саобраћати трасом: Студентски трг – Васина – Трг републике – Македонска – Светогорска – Таковска – Јаше Продановића – Цвијићева – Димитрија Туцовића –  Чингријина – Звездара). Возила са линија 28А, 77, и 79 ће у зони радова у Димитрија Туцовића саобраћати двосмерно преосталом ширином коловоза.

Стајалиште „Марко Орешковић”, у смеру ка граду, биће измештено на привремену локацију у Улици Димитрија Туцовића, непосредно по преласку раскрснице са Улицом Ђурићевом, гледано у смеру ка Улици Старине Новака, а по завршетку радова биће враћено на првобитну локацију. 

За време радова у фази 2 укида се стајалиште „Подвожњак” у смеру ка Улици Старине Новака. 

Возила ЈГП-а ће на траси корисити постојећа стајалишта.

Затварање саобраћаја у Старој улици у Земуну

Саобраћај у Улици старој, од Високе до Гардошке (у Земуну), од 27. маја до 25. јула биће затворен због поправке коловоза.

Затварање саобраћаја у Улици 21. дивизије

ЈКП „Београдске електране” прошириваће топловодну мрежу и прикључивати објекте на топловод, при чему ће доћи до затварања саобраћаја у Улици 21. дивизије, испред раскрснице са Крфском, и измене режима саобраћаја у Крфској, угао са Улицом 21. дивизије, од 27. маја до 4. јуна.