петак, 26. мај 2017.

Настављена подршка старт-ап компанијама

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић присуствовао је данас у хотелу „Краун Плаза” завршној манифестацији за старт ап предузећа које је подржала Развојна агенција Србије, а за која је обуку организовала Агенција за развој и европске интеграције Града Београда. На догађају су представљени производи и услуге нових 19 старт ап 19 старт-уп компанија који су добили финансијску подршку Развојне агенције Србије, Министарства привреде и Фонда за развој Републике Србије у 2016. години.

–    Град Београд уз мноштво својих пројеката наставља да подржава предузетништво својих суграђана, жели да их мотивише да испоље своју креативност и успеју на тржишту. Они су добили финансијска средства, прошли обуку, презентовали своје идеје а ми и даље остајемо на располагању за сваку врсту помоћи. Имамо сада још 19 нових привредних субјеката који већ данас запошљавају, остварују профит на територији града и плаћају порез. Нама је приоритет да активно учествујемо у развоју нових малих и средњих предузећа и програмима самозапошљавања на територији града Београда. Зато и Савет за запошљавање спроводи мноштво програма који за циљ имају управо да поправимо економски амбијент и дамо шансу заинтересованима да раде и зараде на корист целог друштва – рекао је Драгомир Петронијевић.

У оквиру пројекта реализовано је 12 дана интерактивних радионица за имплеменатцију 3К правила и Lean Start-up методологије. Циљ ових радионица био је да старт-уп компаније стекну знања и вештине која су им неопходне за креирање ланца вредности у самим компанијама, стварање ланаца вредности за потрошаче, боље тржишно позиционирање и  подизање нивоа конкуретности старт-уп компанија у региону Београд. Такође, урађен је Приручник за стратешко позиционирање и леан старт-уп методологију, омогућено умрежавање са три кластера из кључних индустрија и умрежавање са компанијама из кључних индустрија, организована два Б2Б догађаја и представљена имплементација леан старт-уп методологије у компанијама кроз дефинисање кључних процеса.