субота, 27. мај 2017.

Синиша Мали: Београд се на величанствен начин представио Москви

Ниједан град се није на овако свеобухватан начин представио у Москви као Београд, оценио је градоначелник Београда Синиша Мали на крају манифестације „Дани Београда у Москви”, која је вечерас завршена великим концертом Горана Бреговића у парку Горки.

– Није случајност што се манифестација завршила у овом парку јер намеравамо да наш парк Ушће средимо налик овом, који је величанствен и један од најлепших на свету. Три дана у Москви обележили су привредни и инвестициони форум, културне и спортске манифестације, а договорени су и конкретни видови сарадње – рекао је Мали.

Градоначелник је додао да Београд жели да примени искуства Москве и захвалио свима који су учествовали у организацији манифестације.

– На величанствен начин представили смо нашу историју, традицију и културу и унапред се радујем оваквим догађајима и у другим великим градовима света – казао је Мали.

Градоначелник је најавио и да је већ у плану да се ребалансом буџета издвоји око пет стотина милиона динара за реконструкцију Парка Ушће. 

– Терени за одбојку, кошарку, боћање, сређивање стаза, фитнес на отвореном, јарбол од преко сто метара са српском заставом, панорама и многи други садржаји наћи ће се овде – полако да се креира живот у овом делу Београда и ствара атракција за туристе – нагласио је Мали.

Београд се представио у Москви тродневним и целодневним манифестацијама, а „финале” је приредио наш велики музичар Горан Бреговић. Он је изразио велико задовољство што је наступио у Москви, коју сви ми доживљавамо као „старијег брата”. Знамо све о Русима, они мало мање знају о нама, али ово је лепа прилика да нас упознају, нагласио је Бреговић.