понедељак, 29. мај 2017.

Андреја Младеновић примио делегацију Шангаја

Заменик градоначелника Андреја Младеновић примио је данас у Старом двору заменика генералног секретара Шангаја Ју Беихуа са делегацијом овог града, са којима је разговарао о будућој сарадњи Београда и Шангаја. 

Он је нагласио да су пре мање од месец дана у Шангају градоначелници Београда и Шангаја потписали један изузетно важан споразум. 

–То је један оквирни споазум о разумевању и у оквиру тог споразума ми сада настављамо једну изузетно плодну сарадњу. Београд више од 35 година има потписан споразум и са Пекингом. Шангај је други град у Кини и један од градова који има највећу и најјачу привреду и зато је нама ова сарадња врло важна – истакао је Младеновић

Он је додао да Град Београд на овај начин наставља да реализује потписани споразум.

– Наставићемо са туристичком сарадњом, која ће, надам се, порасти када се има у виду успостављање директне линије са Кином, као и безвизног режима до 30 дана за кинеске грађане. Београд тражи своју шансу да у оквиру те сарадње и са градовима у Кини направи један озбиљан помак. Очекујемо да већ од септембра правимо неке конкретне планове о размени туристичких понуда и надам се да ћемо врло брзо угостити драге прјатеље из Шангаја са културним програмом, као што је било у новембру прошле године. Београд ради пуно на међународној сарадњи, нарочито тамо где и држава Србија има добре и јаке односе, што додатно учвршћујемо споразумима и конкретним разменама са градовима тих земаља. Веома је важно за целокупну међународну политику наше земље да и главни град активно учествује у тој политици и буде један од важних чинилаца у успостављању добрих и конкретних односа са другим земљама – истакао је заменик градоначелника.