уторак, 30. мај 2017.

Велика међународна такмичења на Ади Циганлији

Светски куп у кајаку и кануу спринт биће одржан од 1. до 4. јуна, а Европско првенство за јуниоре и млађе сениоре од 22. до 25. јуна на Ади Циганлији.

Такмичења се реализују под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину, Секретаријата за привреду, Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима и Туристичке организације Београда.

На Светском купу учествоваће такмичари из више од 60 земаља из целог света са око 1.000 такмичара. Такмичење почиње у четвртак, квалификацијама у конкуренцији паракајакаша. Другог дана такмичења у преподневном програму веслаће се квалификације у дисциплинама на 1.000 и 500 метара, док ће у послеподневном програму, осим квалификација на 500 метара бити веслане и квалификације на 200 метара.

У суботу се у преподневном програму веслају прва финала, док ће се у послеподневном делу веслати полуфинала на најкраћој деоници, као и квалификације на 500 метара у групним чамцима.

Недеља је у потпуности резервисана за финала: у преподневном програму веслаће се трке на 200 и 500 метара, док ће се у послеподневном програму веслати трке на 5.000 метара, које се веслају на кружној стази.