уторак, 30. мај 2017.

Стручни скуп „Нове технологије у енергетици” на Машинском факултету

Сматрамо да сарадња Града Београда и универзитета мора и требало би да буде на још вишем нивоу и управо смо из тих разлога на Машинском факултету одржали стручну конференцију која прати најновије трендове везане за енергетику, попут енергетске ефикасности у саобраћају или заштите животне средине, рекао је в. д. секретара за енергетику Марко Стојановић на стручном скупу „Нове технологије у енергетици”. 

Скуп је одржан на Машинском факултету, а Стојановић каже да је главни циљ манифестације популаризација тема које су битне из овог домена.  

– Врло нам је значајно да смо у оквиру читаве ове акције имали подршку Београдског унивезитета. Наш циљ је да ова манифестација постане традиционална, а ово су почеци који би требало да допринесу да сарадња са универзитетом, чак и у организационом делу, буде још квалитетнија – рекао је Стојановић.

Вршилац дужности секретара за заштиту животне средине Горан Триван истиче да ће се број учесника „Недеље енергије” сигурно повећавати из године у годину. 

– Јако је важно што је Секретаријат за енергетику, уз малу помоћ Секретаријата за заштиту животне средине, одлучио да организује манифестацију која има изузетан значај за заштиту животне средине. Ова манифестација би требало да постане традиционална, јер је сигурно да ће се број учесника из године у годину повећавати, што је један од начина да дођемо до већег броја људи и институција који су заинтересовани за све аспекте енергије. Трошење енергије или конзумирање на неки други начин је део свакодневице и сваку цивилизацију генерално обележи врста енергије коју користи – оценио је Триван.