уторак, 13. јун 2017.

Обезбедити решење за постављање баште угоститељског објекта

Током наредног периода, а у складу са планом и програмом Секретаријата за инспекцијске послове, као и по пријавама грађана, вршиће се контрола постављених башта угоститељских објеката, саопштавају из овог секретаријата. 

Баште се постављају на основу Одлуке о постављању баште угоститељског објекта на територији града Београда, а градске општине задужене су за инспекцијски надзор над спровођењем ове одлуке у првом степену. 

Градска комунална инспекција непосредно остварује надзор над радом градске општине у свим пословима и у случајевима када ти органи не поступе у складу са одлуком.

Данас је уклоњена башта објекта „Kenedy lounge” у Улици Џона Кенедија у Земуну,  која није имала потребно решење надлежног органа и била је постављена на зеленој површини. За ову башту Секретаријат за инспекцијске послове добио је више пријава грађана због заузимања већег дела зелене површине без дозволе и због повећане буке. 

Из овог секретаријата подсећају да би башта угоститељског објекта била постављена у складу са законом, потребно је да се од надлежног општинског органа добије решење за постављање, уз претходно добијене сагласности за заузеће јавне саобраћајне површине или зелене површине, за шта се дозволе добијају од Секретаријата за саобраћај и ЈКП „Зеленило – Београд”. 

Саветују се власници угоститељских објеката да благовремено прибаве све потребне сагласности и решења за постављање баште.