недеља, 18. јун 2017.

Мали: „Каскадне терасе“ на Сава променади ускоро на располагању грађанима

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас завршне радове на изградњи „Каскадних тераса“ на Савској променади, које се, како је објаснио, граде у два нивоа и биће завршене у року од две седмице.

– Овде се граде и пешачке стазе на косини, обалоутврде, а сади се и дрвеће, чије корење може да расте у води. Желимо да ову променаду, која је већ сада најлепша у Европи, спустимо до Саве како би Београђани и гости престонице могли да уживају у лепотама ове реке. Наставићемо са радовима на обалоутврди све до нове куле „Београд” и они ће бити завршени у року од два месеца, а наредне године нас очекује продужење променаде од куле „Београд” до Београдског сајма – истакао је Мали.

Према његовим речима, Град Београд ће преуредити променаду од Београдског сајма до Аде Циганлије, а то ће се радити крајем 2018. и почетком 2019. године.

– Цео потез променаде од Бетон хале, 25. маја, па све до Аде Циганлије биће завршен до 2019. године и то ће бити прелепа слика Београда. Променада ће бити неколико километара дуга и биће право место за уживање – нагласио је градоначелник.

Он је подсетио да је недавно одржана презенација новог Савског моста, чија ће изградња почети у другој половини наредне године.

– Тај мост ће бити још један симбол Београда. До краја године завршавамо пројектовање, а паралелно обезбеђујемо финансијска средства. Нови мост ће се потпуно уклопити у амбијент Београда на води, биће нов и модеран – навео је Мали и додао да радови теку по плану, те да ће се ускоро видети радови изнад земље за још две стамбене куле, као и за нови тржни центар, који ће бити највећи на Балкану.

Градоначелник је овом приликом разговарао са радницима и похвалио их што и недељом вредно раде.