понедељак, 19. јун 2017.

Синиша Мали се састао са амбасадорком Француске Кристин Моро

Градоначелник Београда Синиша Мали примио је у опроштајну посету амбасадорку Републике Француске Кристин Моро.

Мали и Моро су на састанку, који је одржан у Старом двору, разговарали о пројектима које Град Београд тренутно ради са предузећима и компанијама из Француске.

– Већ 13. јула очекујемо бар две понуде француских компанија за пројекат сређивања депоније у Винчи, односно за изградњу постројења за производњу енергије из ђубрета. То је комплексан пројекат, којим дугорочно решавамо највећи еколошки проблем. Такође, очекујемо да у наредних неколико дана буду завршени сви детаљи око споразума о разумевању за почетак прифизибилити студије за изградњу београдског метроа – рекао је градоначелник.

Мали је на састанку истакао да у Београду тренутно има више од 500 активних градилишта, да се ради на уређењу града, сређивању фасада и претварању центра у пешачку зону.

– Само ове године сређујемо око 180 фасада и свака од њих ће имати декоративно осветљење. Тиме мењамо слику нашег града набоље и Београд чинимо лепшим и квалитетнијим местом за живот. Реконструисали смо Обилићев венац, који је сада претворен у пешачку зону, а следи нам и изградња подземних гаража – навео је Мали, што је амбасадорка Француске похвалила.

На састанку је било речи и о изградњи француске школе на подручју пројекта „Београд на води”.

Градоначелник је амбасадорки Моро пожелео пуно успеха у даљем раду и изразио наду да ће она, и када оде са места амбасадора у Србији, поново посетити Београд.