среда, 21. јун 2017.

Весић: Радови у Булевару ослобођења, на Славији и у Рузвелтовој биће завршени до 16. новембра

Радови у Булевару ослобођења део су радова у оквиру реконструкције Рузвелтове, Славије и самог булевара, где ће се радити најкраће, рекао је градски менаџер Горан Весић у Јутарњем програму РТС-а.

– Булевар ослобођења ће се радити у две фазе: лева страна, која се сада ради, биће завршена до 28. августа а десна до 22. октобра. Водили смо рачуна да већи део радова буде обављен током лета, јер је то период када има мање аутомобила, када ђаци не иду у школу и када је реално оптерећење саобраћаја мање и ја апелујем на грађане да прате упутства и избегавају ту деоницу колико могу, јер се ти радови морају обавити и сви возачи знају у колико је лошем стању био Булевар ослобођења. Ова саобраћајница ће бити урађена по свим стандардима, новац је обезбеђен. Радови на Славији су такође већ почели и тренутно се ради парк између Улице краља Милана и Немањине. Сам кружни ток биће завршен до 17. октобра а комплетни радови на све три деонице до 16. новембра – рекао је Горан Весић, нагласивши да ће за време радова на Славији постојати алтернативни правац, помоћна саобраћајница која ће се пружати преко садашњег паркиралишта „Паркинг сервиса”, као и из правца Немањине према Булевару ослобођења.

Градски менаџер подсетио је и на значај који за Београд има приступна саобраћајница Железничкој станици „Београд центар”.

– Прокоп је наша главна железничка станица и веома брзо ћемо ћемо доћи у ситуацију да се стара железничка станица неће више користити. Урадили смо комплетне приступне саобраћајнице са стране Булевара кнеза Александра Карађорђевића и оне су изграђене по свим светским стандардима. Укупно је изграђено 770 метара коловоза, мост од 145 метара, потпорни зидови у дужини од 250 метара, пешачке и бициклистичке стазе, места за јавни превоз и паркинг места. Наша Дирекција за грађевинско земљиште решава имовинско-правна питања  и надам се да ћемо до краја ове године расписати конкурс за изградњу приступних саобраћајница са доње стране станице, из правца ауто-пута. Ако све  буде како је планирано, радови ће моћи да почну 2018. године и тако ћемо комплетирати цео пројекат – казао је градски менаџер.
Весић је подсетио и да ће почети градња нове аутобуске станице.

– Веома брзо, већ следеће године, преселићемо стару аутобуску станицу. Пројектовање у Дирекцији за грађевинско земљиште је при крају, ове године радићемо плато, на месту Старог савског моста имаћемо нови мост, а на месту старе аутобуске станице почињаће тунел који ће повезивати Саву и Дунав и који ће излазити у Булевару деспота Стефана, чиме ће возачи из Новог Београда до Панчевачког моста долазити  за свега десетак минута, а саобраћај у самом центру града биће смањен за 14 одсто – истакао је градски менаџер.