петак, 23. јун 2017.

Наставља се уређење вождовачких основних школа

После уређења и санације осам основних школа успешно завршених протекле године, Општина Вождовац је наставила и у 2017. години са радовима у преосталим школама. У првој фази изводе се радови у пет објеката на постављању нових и дотеривању постојећих ограда, прилазних стаза, степеница, реконструкцији тоалета, школских кухиња и свега осталог што је неопходно. 

Тим поводом радове је обишао је члан Општинског већа Вождовца задужен за предшколске и школске установе Милош Стојановић. Он се уверио да ће обе зграде ОШ „Бранислав Нушић” ускоро добити сређену ограду око дворишта, као и прилазне стазе и степенице. У наредном периоду у плану је да се уради фасада, као и санирање дотрајале пасареле која спаја малу и велику школу.

ОШ „Веселин Маслеша” добиће нове тоалете, мокре чворове, комплетно нову школску кухињу, као и електроинсталације. По завршетку унутрашњих радова, приступиће се реконструкцији степеништа на улазу у школу.

До сада је комплетно завршена ограда око ОШ „Карађорђе” према Улици Јове Илића, а ОШ „Филип Филиповић” добила је нови плато испред школске зграде, док се радови на санацији тоалета приводе крају. У наредном периоду уредиће се фасада ове школе.

ОШ „Јајинци” добила је по први пут рампу за инвалиде, ограђено је школско двориште и санирана ограда спортског терена. Такође, бетонирана je стаза до прилазних степеница и урађен потпорни зид, тако да ће безбедност и услови школовања ђака у овој подавалској школи бити знатно побољшани.