петак, 23. јун 2017.

Синиша Мали разговарао са специјалним изаслаником председника Француске

Градоначелник Београда Синиша Мали разговарао је данас са сенатором у парламенту Француске и специјалним изаслаником председника те земље Аленом Ришаром, о учешћу француских компанија у великим пројектима који се спроводе у граду Београду.

Мали  и Ришар су на састанку у Старом двору, разговарали о  сређивању депоније у Винчи и изградњи фабрике за пречишћавање и прераду смећа и отпада у енергију, о пројекту изградње метроа у Београду и о „Београду на води“.

– Када је Мануел Валс, бивши премијер Француске, био у Београду, почели смо да радимо на неколико великих пројеката и сада ћемо видети њихове резултате. Један од њих је сређивање депоније у Винчи и изградња фабрике за пречишћавање и прераду смећа и отпада у енергију. За тај пројекат очекујемо понуде две француске компаније, Суез и Веолиа – рекао је градоначелник.

На састанку је било речи и о прифизибилити студији за изградњу београдског метроа, коју треба да ради француска компанија „Ежис“.

Ришар је похвалио напредак пројекта „Београд на води“, и предложио градоначелнику Малом да позове француске урбанисте и архитекте у Београд како би се упознали са нашим градом и плановима за његов даљи развој.

– Господин Ришар је предложио да позовемо француске архитекте и урбанисте и да им се као град представимо, јер он ни у једном граду у свету није видео тако велики напредак и потенцијал као у нашем граду. То је велика част и похвала за нас, али и обавеза да наставимо даље истим темпом – навео је Мали.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Франсуске у Србији Кристин Моро.