петак, 23. јун 2017.

Младеновић и Весић разговарали са патријархом Иринејом

Висока делегација Града Београда посетила је данас Патријаршију и том приликом обавестила патријарха српског Иринеја да би  ускоро требало да почну радови на реконструкцији улице Боре Станковића на Врачару.

У делегацији Града били су заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић, директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда  Бранислав Поповић, као и председник општине Врачар Милан Недељковић.

Током разговора високи функционери града обавестили су патријарха да ће се, након реконструкције улице Боре Станковића, стећи услови за завршетак радова на Порти и на простору око Храма Светог Саве.

Такође, разговарано је и о сређивању платоа испред Храма Светог Саве, фонтане, пешачких стаза и зелене површине око Храма.

Истовремено високи функционери Града обавестили су његову светост да је завршен пројекат за обнову платоа испред Цркве Светог Марка и да се ускоро очекује почетак радова уз договор и сарадњу компаније Ер Србија.

Са патријархом Иринејом разговарано је и о другим питањима која су везана за функционисање Српске православне цркве на територији Београда и на обострано задовољство истакнуто је да је неопходно наставити са блиском сарадњом Града и СПЦ.