субота, 24. јун 2017.

Синиша Мали: Завршница Европског првенства за кошаркашице 2019. у Београду

Међународна кошаркашка федерација ФИБА доделила је Републици Србији организацију Европског првенства за кошаркашице 2019. године. Европско првенство биће одржано у јуну 2019. године, завршница шампионата ће бити одржана у Београду, а у Нишу и Зрењанину ће играти две групе. Домаћин преостале две групе биће Летонија.

– Ово је још једна потврда да је Београд постао спортска престоница овог дела света. Показали смо се као добри организатори великих такмичења и као одлични домаћини, тако да верујем да ће и овог пута све бити на највишем нивоу. Спремно ћемо дочекати навијаче из целе Европе и још једном послати најлепшу слику у свет – рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је истакао да је важно да имамо континуитет спортских дешавања у Београду и подсетио да је српска престоница у претходном периоду била домаћин Европског атлетског првенства у дворани, Европског првенства у ватерполу и Европског првенства у футсалу, као и да ће Фајнал фор Евролиге бити одржан следеће године у главном граду Србије. 

Председник КСС Предраг Даниловић био је задовољан одлуком Борда ФИБА. 

– Хтео бих да захвалим свим људима који су претходних година радили у Кошаркашком савезу Србије. Посебно захваљујем и одајем признање за рад људима који су заједно са мном припремили ову презентацију, такође и Зорану Радовићу и Дејану Бодироги, функционерима ФИБА, који су били веома активни претходних месеци, Влади Србије и Mинистaрству омладине и спорта заједно са министром Вањом Удовичићем, јер без њихове велике помоћи и њихових гаранција не бисмо могли ово да урадимо. Веома сам поносан на наш савез и нашу земљу. Имамо довољно времена да све урадимо како треба и сигуран сам да ће Европско првенство 2019. бити на високом нивоу – рекао је Даниловић.

Промотер Европског првенства 2019. биће српска кошаркашица Наташа Ковачевић.