недеља, 25. јун 2017.

Синиша Мали: Школски аутобуси први пут у Београду

Градоначелник Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић и директор ГСП „Београд” Жељко Милковић присуствовали су данас испред Старог двора примопредаји осам нових школских аутобуса за превоз ученика и предшколске деце.                              

Градоначелник је истакао да су први пут у историји ГСП-а набављени школски аутобуси за превоз деце. Реч је о првих осам, док се до средине јула очекује још четири аутобуса који ће бити на располагању деци школског и предшколског узраста од 1. септембра, прецизирао је Мали.

– Ово су најбезбеднија возила у флоти ГСП-а, која ће се у сарадњи са општинама користити за децу која дуже путују до школе, али и за екскурзије, активности деце у предшколским установама и деце са посебним потребама. А све са циљем да наши малишани имају сигуран и квалитетан превоз – навео је градоначелник.

Он је указао да је ово велики искорак за ГСП, једна нова страница и историји тог предузећа, а као резултат стратегије Града Београда да се повећава укупан квалитет саобраћаја у престоници.
 
– У протекле две године набављено је 65 нових аутобуса, сада и 12 школских. До краја године на београдске улице стиже и 30 нових, зглобних аутобуса, чиме показујемо да јасном стратегијом побољшавамо квалитет саобраћаја у нашем граду и од које нећемо одустати – најавио је Мали и додао да су нови аутобуси производ домаћег произвођача из Новог Сада, чиме Град Београд подстиче развој домаће привреде.
 
Мали  је подсетио да се у Београду сваки дан побољшава живот грађана, најавивши за сутра отварање нове приступне саобраћајнице од Тошиног бунара до Моста на Ади. 

Милковић је додао да је набавка 12 нових школских аутобуса доказ да се у ГСП „Београд” ради савесно уз константно смањење трошкова и повећање производне активности. Он је појаснио да ће се ови школски аутобуси до почетка нове школске године користити за екскурзије и друге активности, а од 1. септембра ће бити коришћени у пуном капацитету за превоз деце од њихових домова до школа и назад.

– Важно је напоменути да сва седишта имају безбедносне појасеве, да се улази само на предња врата, али да постоје и безбедносна врата у задњем делу возила. Сва возила су климатизована, што само указује да повећавамо ниво услуге и безбедности за нашу децу – указао је Милковић.

Директор Феникс буса, произвођача 12 нових ђачких аутобуса, Дејан Дивљак изразио је задовољство јер су се први аутобуси појавили на улицама Београда, као и очекивање да ће аутобуси задовољити грађане, а пре свих малишане српске престонице. Он је додао да ће преостала четири школска аутобуса бити испоручена ГСП-у до средине јула, како је и дефинисано уговором.

Градски челници су се, после примопредаје осам нових школских аутобуса, провозали са малишанима до Студентског трга, где су их почастили сладоледом.