понедељак, 26. јун 2017.

Ребаланс буџета на седници Скупштине града у четвртак, 29. јуна

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 29. јун, у 10 часова, 40. седницу градске скупштине, на чијем ће дневном реду, између осталог, бити Предлог стратегије развоја града Београда до 2021. године, као и Предлог одлуке о ребаласну буџета Града Београда за 2017. годину.

Пред одборницима је и Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Београда за 2016. годину,  Предлог одлуке о измени Одлуке о обиму средстава за вршење послова града и градских општина и утврђивању прихода који припадају граду односно градским општинама у 2017. години и Предлог одлуке о финансирању програма, пројеката и активности корисника средстава буџета Града Београда у 2018. и 2019. години.

На дневном реду је и Предлог одлуке о додатним облицима заштите породиља на територији града Београда, Предлог одлуке о реструктурирању зајма по уговору о зајму са Европском банком за обнову и развој за реализацију пројекта изградње моста преко Саве Чукарица – Нови Београд и уговора о зајму за финансирање дела пројекта унапређења београдског јавног превоза и саобраћајне инфраструктуре и задужењу Града Београда за финансирање пројекта реконструкције улица Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана и подземних гаража у Улици кнеза Милоша.

Одборници ће одлучивати о предлозима одлука о отпису потраживања Града Београда доспелих на дан 31. децембра 2015. године по основу неизмирених уступљених јавних прихода због продаје капитала субјекта приватизације „Индустрије обуће Београд” а. д.,  о отпису потраживања доспелих за период од 1. септембра до 31. децембра 2015. и конверзији потраживања доспелих на дан 31. августа 2015. по основу неизмирених изворних и уступљених јавних прихода Града Београда у трајни улог у капиталу привредног друштва ГП „Мостоградња” а. д. из Београда.

Поред тога, одлучиваће и о конверзији потраживања Града Београда по основу неизмирених уступљених јавних прихода у трајни улог у капиталу Саобраћајног предузећа „Ласта” а. д. на дан 30. новембра 2016, која нису обухваћена споразумом о одлагању плаћања пореског дуга, са припадајућом каматом до 31. децембра 2016. године, конверзији потраживања Града Београда по основу неизмирених изворних и уступљених јавних прихода у трајни улог Града Београда у капиталу привредног друштва Фабрика аутобуса и специјалних возила „Икарбус” а. д. из Београда, о отпису потраживања Града Београда доспелих на дан 31. децембра 2016. године по основу неизмирених изворних и уступљених јавних прихода Привредног друштва за железничко угоститељство и туризам „Желтурист” д.о.о. из Београда, о отпису потраживања доспелих на дан 31. децембра 2016. године по основу неизмирених изворних и уступљених јавних прихода Града Београда Привредног друштва „Друштво за одржавање зграда” д. о. о. из Београда.

На дневном реду је и Предлог одлуке о измени Одлуке о подизању споменика Стефану Немањи, као и Предлог закључка о усвајању извештаја о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда, Предлог кадровског плана Градске управе, Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки, Службе за буџетску инспекцију, Службе за интерну ревизију Града Београда и Канцеларије за младе за 2017. годину.

Поред тога, пред одборницима је Извештај о реализацији Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2016. годину, Предлог измена и допуна Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2017. годину и информација о Предлогу мера за даље несметано пословање Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, као и предлози о давању сагласности на средњорочне и дугорочне планове јавних предузећа чији је оснивач Град Београд, као и Предлог одлуке о условима и начину измирења дуговања за потрошњу воде корисника прикључених на неусловне мреже које се снабдевају водом из градског водовода преко прикључака са блок-водомером. 

Пред одборницима ће бити и један број предлога планова генералне и детаљне регулације  који су важни за даљи развој града.