понедељак, 26. јун 2017.

Синиша Мали: Нови булевар за бржи и бољи превоз суграђана

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић прошли су рано јутрос новим булеваром који спаја Мост на Ади и Тошин бунар и на лицу места се уверили колико ће та саобраћајница смањити гужве и обезбедити грађанима квалитетнији превоз.

Градски функционери и медијске екипе су саобраћајницу обишли отвореним аутобусом, а догађају су присуствовали помоћници градоначелника Борко Милосављевић и Слободан Милосављевић, главни градски урбаниста Милутин Фолић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, члан Градског већа Стево Таталовић, в. д. секретара за здравство Вера Дражић, као и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.

Градоначелник је истакао да су Београђани добили нови булевар, од Тошиног бунара до Моста на Ади, као и да је у питању саобраћајница дуга два километра.

Мали је поручио да вожња од Радничке улице до Тошиног бунара, односно преко северних приступних саобраћајница Мосту на Ади, сада траје тек нешто више од шест минута, како је то показала штоперица.

– То је био основни разлог за реализацију овог пројекта – да бисмо људима са Новог Београда омогућили што бржи прелазак у стари део града. Ово много значи и грађанима Бањице, Вождовца и Раковице, који ће такође много брже стизати на Нови Београд. У наредном периоду нас очекује израда трамвајских шина на Мосту на Ади, чиме ће мост у потпуности бити стављен у функцију – рекао је Мали. 

Према његовим речима, до краја године ће бити познат извођач радова за тај посао, а наредне би требало да се крене са изградњом. Тренутно се, навео је Мали, решавају правно-имовинска питања везана за Топчидер и када то буде готово, биће започет посао на проширењу саобраћајница са друге стране Моста на Ади.

– Подсетићу да смо прошле недеље отворили приступне саобраћајнице код Прокопа, 1. јула отварамо реновирану гаражу на Обилићевом венцу, раде се Булевар ослобођења и Рузвелтова, а за неколико дана креће реконструкција Трга Славија. Радићемо на повећању броја функционалних улица, а већ следеће године почиње изградња новог савског моста, као и реконструкција Улице кнеза Милоша – нагласио је Мали.

Он је додао да су у плану радови у улицама Цара Душана и Kраљице Марије, као и да су то ствари које мењају град набоље.

– Већ данас или сутра, преко апликације „Београђани”, грађани Београда ће имати прилику да гласају за име новог булевара. Велико ми је задовољство што на тај начин комуницирамо са суграђанима, јер смо на исти начин одабрали црвену боју за градске аутобусе – закључио је градоначелник.