понедељак, 26. јун 2017.

У Библиотеци „Лаза Костић” радионица „Култура и ја” за школарце

У Библиотеци „Лаза Костић” (Тургењевљева 5) на Бановом брду од 28. јуна до 4. јула, од 11 до 14 часова одржаће се, у организацији Пријатеља деце Чукарице, бесплатна радионица „Култура и ја” намењена осмацима и срењошколцима. 

Током пет дана они ће се бавити различитим културним наслеђем и утицајем који има на идентитет појединца. Волонтери и учесници раније одржаних радионица, сада студенти уметничких факултета, своје знање поделиће са новим радионичарима. Сам програм радионица подразумева разговоре, презентације, рад у групама и игре, као и посету културном догађају за који се учесници определе.

Радионица „Култура и ја” прва је од четири тематски различите радионице које ће Пријатељи деце Чукарице одржати током летњег распуста. У јулу и августу основци и средњошколци моћи ће да учествују на бесплатним радионицама „Лето у библиотеци” – мале вештине одрастања за основце, „Чаролија читања” – креативно читање и писање и „Сопствена креација, а не туђа креатура” – свет личног развоја, аутентичности и самоодговорности. 

Програми се реализују под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и Општине Чукарица и у сарадњи са Библиотеком града Београда.

Пријаве и додатне информације на и-мејл pdcukarica@gmail.com или телефоном на 063/822-174.