понедељак, 26. јун 2017.

Никодијевић отворио купалишну сезону на Ади Циганлији

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић отворио је купалишну сезону на Ади Циганлији и истакао да је плава застава на највећем београдском купалишту подигнута шесту годину заредом, што је доказ квалитета воде и услуга које се пружају. 

Догађају је присуствовала начелница Градске управе Сандра Пантелић, председник општине Чукарица Срђан Коларић, као и в. д. директора ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић.

Никодијевић је нагласио да је свима у Београду почетак купалишне сезоне на Ади Циганлији веома значајан дан. 

– Застава представља признање од међународне асоцијације за квалитет воде из Копенхагена. То је доказ квалитета воде, безбедносних аспеката, али и адекватне заштите животне средине. Припреме за летњу сезону протекле су у најбољем реду, повећан је број садржаја, а плаже и прилазни путеви су обновљени. Очекује се специфично лето, са више од 50 тропских дана, а будући да је познато да је посета Ади у директној вези са температуром и временским приликама, очекујемо рекордну сезону – рекао је Никодијевић и указао на неопходност адекватне припреме купалишне сезоне. 

Он је додао да је веома задовољан обављеним припремама и очекује да посетиоци буду задовољни садржајима који су обезбеђени.

– Грађани Београда би требало да знају да овде сада постоји више од 70 лиценцираних спасилаца, као и да имамо потписане уговоре са Хитном помоћи, Kомуналном полицијом, инспекцијом и МУП-ом. Током сезоне, број посетилаца по дану уме да буде већи од 100.000, па ћемо заједно са поменутим службама радити на обезбеђивању услова за нормално функционисање Аде Циганлије – нагласио је председник градске скупштине.

Никодијевић је додао да се квалитет и исправност воде мере  два пута недељно у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље. Тренутно, квалитет воде је између прве и друге категорије, о чему сведочи богатство биљно-животињског света забележеног на фотографијама изложеним на улазу у купалиште.

– Из године у годину трудимо се да овде постоји што више бесплатних садржаја, а не би требало заборавити ни реконструкцију спортских терена, која је такође урађена. Kомплетно је реновиран мултифункционални терен са подлогом од тартана, ту су нови терени за спортове на песку и туристички бродићи, којима ће људи моћи да се превезу са једног на други крај Аде. Апелујем на грађане да се придржавају свих правила која важе на јавним купалиштима и уколико тако буде, сигуран сам да ћемо имати сјајну сезону – закључио је Никодијевић.

Роберт Ђукић захвалио је градским челницима на посетима и истакао да је ЈП „Ада Циганлија” за почетак сезоне било спремно још пре месец дана. 

– Температуре воде и ваздуха потребне за отварање сезоне постигнуте су још пре месец дана, али је отварање одложено због Европског првенства у кајаку – рекао је директор ЈП „Ада Циганлија“ и захвалио грађанима на стрпљењу.