уторак, 27. јун 2017.

Нови пословно-стамбени комплекс на месту некадашње америчке амбасаде у Кнеза Милоша

Градоначелник Синиша Мали и главни градски урбаниста Милутин Фолић примили су данас заступника израелских „real estate” компанија Нира Макдасија и директора КМР „Дивелопмент”  Мишу Марковића, који су им представили пројекат који ће се реализовати на месту где се налази Амбасада САД у Улици кнеза Милоша.

Након што зграда Амбасаде Сједињених Америчких Држава буде срушена крајем лета, на њеном месту ће се градити нови јединствен комплекс.

Према речима Синише Малог, ово је још један пројекат који показује колико се Београд променио и колико велики инвеститори верују у њега. 

– Ради се о још једном симболу Београда, који ће бити завршен за око две и по године. Са реконструкцијом Улице кнеза Милоша, која нас очекује на пролеће следеће године, овај пројекат ће употпунити изглед једног од најлепших булевара у нашем граду. Реализација пројекта на месту где је некада била зграда савезног МУП-а, коју такође ради израелски инвеститор, комплетираће нови изглед овог дела града. Ми ћемо, као Град Београд, наставити да будемо на располагању инвеститорима, а наставићемо и са довођењeм нових – рекао је Мали.

Архитектонско решење пројекта поверено је стручњацима из Израела и Србије које ће, чувајући фасаду објекта у комбинацији са модерним решењем, истовремено пружити нови стил живота у самом центру престонице.

Пројекат ће бити изграђен и реализован кроз партнерство међународних и доказаних израелских „real estate” компанија, Almogim Holdings и Yossi Avrahami.

Пројекат ће се састојати од 260 луксузних стамбених јединица, имаће више од 500 паркинг места, више од 5.000 квадрата које ће покривати ресторани, продавнице, самопослуге и све што је потребно као подршка власницима станова и њиховим гостима. Додатно, цео комплекс ће имати базен, теретану, простор за опуштање и релаксацију, укључујући и баште и зелени појас као нови стил живота сличан комплексима у другим водећим главним градовима Европе.

Менаџмент компаније објавио је да ће рушење зграде бивше амбасаде САД бити завршено до краја лета. Убрзо након рушења, компанија ће објавити отварање свог новог центра за продају и посетиоце, који ће се налазити на локацији Кнеза Милоша 54, као и сам почетак градње.