среда, 28. јун 2017.

Синиша Мали: Новим пројектима унапређујемо и улепшавамо наш град

Градоначелник Београда Синиша Мали и главни градски урбаниста Милутин Фолић разговарали су у Старом двору са представницима холандске компаније „Pinnacle“, која ће на месту бивше фабрике „Беко“ на Дорћолу градити пословно-стамбени комплекс.

Синиша Мали је рекао да је у питању простор од око 120.000 квадратних метара, да ће пројекат урадити светски познати архитекта и да изградња овог комплекса почиње на пролеће следеће године.

– Захваљујући овом, али и другим пројектима у том делу града, доњи Дорћол ће за три године изгледати потпуно другачије. Посебна атракција тог пројекта ће бити то што ће до средине 2019. године Град Београд заједно са Републиком Србијом уклонити шине од Панчевачког моста до Београда на води јер нам оне у овом тренутку онемогућавају да Београд спустимо на реку. Са инвеститором смо договорили да ће њихов архитекта да уради предлог пројекта парка и окружења целог доњег Дорћола, како би грађани добили прелеп део од Калемегдана до реке – објаснио је градоначелник и додао да је то конкретан резултат рада да Београд коначно сиђе на реке.

Према његовим речима, Град Београд ради на томе да се сва стара, запуштена места полако уређују. Сваки део града нам је битан, навео је он и нагласио да је важно и то да се Београд развија као целина.