среда, 28. јун 2017.

Весић: Стабилно водоснабдевање за Лазаревац и Барајево

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас локацију где је у току изградња цевовода Араповац–Бељина у селу Рожанци. Весић је том приликом поручио да ће по завршетку радова бити обезбеђено стабилно водоснабдевање за укупно девет села на територији општина Лазаревац и Барајево. 
Догађају су присуствовали председник општине Лазаревац Бојан Синђелић, председник општине Барајево Слободан Адамовић, као и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић. 

Весић је нагласио да је општина Лазаревац обезбедила 90 милиона динара за ове радове, који би требало да буду завршени до краја октобра. 

– Део радова спроводи се и на делу општине Барајево. Нисмо били у могућности да их реализујемо док на прошлим изборима господин Адамовић није изабран за председника општине Барајево, јер претходна општинска власт није била заинтересована за реализацију овог пројекта. Сада смо у потпуности интензивирали радове и можемо заједно да радимо, тако да ће корист од цевовода имати становници обе општине – рекао је Весић. 

Према његовим речима, дужина цевовода је скоро седам километара, а до сада је урађено 2,6 километара. Већи део урађен је, навео је Весић, на територији општине Лазаревац, а након завршетка радова, из резервоара Гај, који се налази на територији општине Барајево, биће обезбеђено стабилно водоснабдевање од 50 литара воде у секунди за читав низ села – Арнајево и Рожанци у Барајеву, односно Соколово, Јунковац, Араповац, Миросаљци, Стрмово, Пркосава и део Великих Црљена у општини Лазаревац. 

– На тај начин обезбеђујемо оно што смо обећали грађанима, а то је стабилно снабдевање водом и канализација за све грађане Београда до 2025. године. Ниједан део Београда не би требало да заостаје за центром без обзира на удаљеност. Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда објавила је тендер за изградњу секундарне водоводне мреже за насеља Арнајево и Рожанци. Ми смо као Град Београд издвојили скоро 170 милиона динара за тај пројекат. Kада радови буду завршени, мештани ова два села имаће стабилно водоснабдевање – рекао је Весић и захвалио председницима обе општине на доброј сарадњи. 

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић нагласио је да су ови радови од велчиког значаја за североисточни део лазаревачке општине. 

– Седам села са територије наше општине добиће воду када радови буду завршени. Захваљујем градском менаџеру и председнику општине Барајево, јер смо само заједничким радом и трудом могли да дођемо до реализације овог пројекта – рекао је Синђелић.

Председник општине Барајево Слободан Адамовић каже да је наишао на огромно разумевање града и суседне општине. 

– Потрудили смо се да наша два села, Арнајево и Рожанци, искористе пролазак магистралног цевовода према лазаревачкој територији и добију воду. Другачије то нисмо могли да решимо и драго ми је да смо успели да створимо услове за почетак радова и реализацију пројекта – рекао је Адамовић.