среда, 28. јун 2017.

Лажни налози за плаћање дневних паркинг карата

ЈКП Паркинг сервис поднеће кривичну пријаву против НН лица, које је штампало и на аутомобилима у Београду оставило лажне налоге за плаћање дневних паркинг карата са ценом од 1.000 динара и рачуном који не припада Паркинг сервису, саопштили су данас из тог предузећа.

Упозоравамо грађане, како наводе, да ће лажни налог препознати по томе што на њему пише „Казна за неплаћен паркинг“, док су на исечку који припада „Паркинг сервису“ исписани: број налога, регистрација, марка возила, адреса, паркинг зона, датум и време издавања налога, број контролора, као и износ за плаћање. Такође, лажни налог грађани могу да препознају и по погрешном износу за плаћање.

ена дневне паркинг карте у плавој зони, где су уочени фалсификовани налози је 720 динара, док је цена у првој, другој и трећој зони 1870 динара. Паркинг сервис не издаје дневне карте по цени од 1000 динара. На налогу Паркинг сервиса није исписано да се возило „налазило на паркинг простору без плаћеног паркинг места“ већ само да се уплатом у року од осам дана остварује право на попуст.

Контролор Паркинг сервиса који је радио на Новом Београду уочио је током дана плави налог за дневну карту са прикаченим фалсификованим исечком који не припада „Паркинг сервису“. Исечак и податак који је откуцан није одштампан од стране Паркинг сервиса. На исечку је наведено име и седиште нашег предузећа, регистарска ознака возила, као и остали подаци, међу којима је износ од 1.000 динара и број жиро рачуна који не припада Паркинг сервису.

ЈКП Паркинг сервис оштро осуђујује оне који на овакав желе да прибаве против правну новчану корист користећи документ (налог) са подацима нашег предузећа. Случај је одмах пријављен полицији, а Предузеће подноси кривичну пријаву. Овим путем упозоравамо све суграђане да провере све податке уколико добију дневну паркинг карту, наводи се у саопштењу.