петак, 30. јун 2017.

Синиша Мали: Ђаци генерације су понос Београда

Градоначелник Београда Синиша Мали и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поздравили су данас у Старом двору ученике на свечаном пријему поводом доделе награда ђацима генерације основних и средњих школа за школску 2016/17. годину. Мали је деци поручио да су они најбоље што Београд има.

– Својим трудом, радом, залагањем и знањем идеја сте водиља не само вашим вршњацима већ и генерацијама које долазе. Град има велику обавезу да вам обезбеди што боље услове за школовање и омогући да остварујете што боље резултате – рекао је Мали и подсетио да је на јучерашњој седници Скупштине града ребалансом буџета обезбеђено још 1,3 милијарди динара за овогодишња улагања у боље услове рада у школским и предшколским објектима.

Он се осврнуо и на остале видове помоћи града, попут 150 стипендија за најбоље средњошколце и студенте, као и на Фондацију за младе таленте, а циљ те помоћи јесте да деца остваре своје снове у Београду.

– Наша највећа обаваза јесте да вам омогућимо да останете и да градите будућност овде и зато се боримо за вас, али и за свако ново радно место, фабрику, инвестицију. Београд је поносан на вас и желим вам срећу у вашим будућим каријерама – истакао је Мали.

Министар Шарчевић је оценио да су деца већ доказала своју успешност и изазио уверење да ће сутра бити и успешни људи. 

– Наш задатак је да надаље унапређујемо систем образовања и да стварамо још успешнију Србију у којој ћете ви моћи да останете и да једнако успешно радите свој посао – нагласио је Шарчевић. 

Најбољи ученици основних школа добили су комплете књига Иве Андрића, средњошколци лап-топове, а свима су дариване и збирке кованица знаменитих Срба. У Старом двору приређен је културно-уметнички програм у којем су учествовали ученици београдских школа, а свечаном пријему присуствовао је и в.д. градског секретара за образовање Славко Гак, као и представници овог секретаријата.