петак, 14. јул 2017.

Весић: Од вечерас тринаест београдских фасада добија декоративну расвету

На тринаест обновљених фасада у Београду од вечерас ће бити укључено ново декоративно осветљење, чиме ће ове прелепе зграде засијати новим сјајем, што ће дати лепши и сређенији изглед нашем граду, најавио је градски менаџер Горан Весић.

– После реконструкције, фасаде добијају и ново декоративно осветљење и то ћемо урадити на свим обновљеним зградама. Од вечерас ће то бити на тринаест фасада у Карађорђевој, Улици краљевића Марка, Крушедолској, на Студентском тргу и у Драгослава Јовановића  – рекао је Весић.
Он је подсетио да Град Београд од почетка године спроводи акцију уређења  фасада и да је планом за ову годину предвиђена реконструкција око 180, а више од 120 је већ завршено.

– Наставићемо са акцијом уређења оронулих и оштећених фасада, јер су оне пре свега небезбедне, а исто тако руже изглед града. Декоративно осветљење добиће свака од њих, те ће тако центар Београда добити лепши изглед. Осим сређивања фасада, радимо и на отварању центра  за пешаке као и на уређењу градских улица. Тако смо обновили Улицу Вука Караџића, као и део Змај Јовине и плато код Црвеног петла, сређује се Косанчићев венац, Обилићев венац је претворен у прелепо шеталиште, а ускоро крећемо у сређивање подземних пролаза – рекао је Весић.

ЈП „Градско стамбено”, је од краја 2016. и почетка 2017. године било анагажовано на сређивању 87 фасада, а планом за 2017. предвиђено је да Секретаријат за комуналне и стамбене послове спроведе мере техничке заштите на 54 објекта који се, између осталих, налазе у Бранковој, Поп Лукиној, Маршала Бирјузова, на Зеленом венацу, Коларчевој, Џорџа Вашингтона, Црногорској, на Теразијама и у Булевару деспота Стефана.