петак, 14. јул 2017.

Додељене награде у оквиру кампање „Промени траг”

Главни градски урбаниста Милутин Фолић присуствовао је данас на Саобраћајном факултету свечаности доделе награда и приказу резултата кампање „Промени траг”. 

Том приликом, руководилац пројекта проф. др Славен Тица саопштио је резултате кампање која је заснована на „Positive drive” концепту, који подстиче позитивно понашање у саобраћају различитим моделима награђивања. Кампања је почела 22. маја ове године и трајала је укупно осам недеља. У кампању се активно укључило више стотина учесника, који су прешли укупно више од 3.000 километара користећи апликацију „Positive drive”. Кампању су званично подржали Град Београд, Универзитет у Београду, Студентски парламент Универзитета у Београду, Студентски центар и знатан број спонзора („Capriolo”, „WinWin”, „Public Transport Consult”, „Exit Escape Room”, „Workforce”, „Time out klub”, „Jazz Cafe”, „Đak sport”, итд.), у сарадњи са којима је обезбеђен велики број награда.

Кампања је део пројекта „Искоришћење потенцијала праћења активности бициклизма и пешачења” („Trace”) који финансира Европска комисије (програм „Horizon2020”), а пројекат обухвата учеснике – партнере из седам држава Европске уније (Португал, Белгија, Луксембург, Холандија, Бугарска, Италија и Велика Британија) и Србије, као придружене земље.

На свечаности су додељене и главне награде: Андреју Ђукићу и Јелени Младеновић, који су прешли највише километара бициклом  и Милици Ћурчић, која је препешачила највише километара.

У оквиру пројекта „Trace” на јесен ове године Саобраћајни факултет ће организовати још једну кампању засновану на концепту „Traffic Snake Game” (игра саобраћајне змије). Кампања у Србији названа је „Груја, саобраћајна гуја” и намењена је ученицима основних школа. Циљ кампање је да се прикупљањем више информација о кретањима кућа–школа утиче на побољшање њихове безбедности и одрживости.