недеља, 16. јул 2017.

Весић: После девет година чекања почиње реконструкција Улице Боре Станковића

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да сутра почиње реконструкција Улице Боре Станковића на Врачарском платоу. Према његовим речима, вредност радова износи 71,8 милиона динара, а посао ће бити завршен у року од пет месеци.

– Реконструкција ове улице требало је да почне још 2008. године, али због директне опструкције бившег руководства општине Врачар нису могле да буду расељене уџерице на траси нове улице. Тек пошто је пре годину дана Врачар добио нову власт почело је да се озбиљно ради на расељавању и данас, годину дана касније, можемо да почнемо са реконструкцијом улице. На овом примеру се види разлика између нас и њих. Оно што бивша власт на Врачару није хтела, могла или смела да уради девет година, ми смо завршили за годину дана – рекао је Весић.

Он је додао да ће се Улица Боре Станковића реконструисати од раскрснице са Катанићевом до раскрснице са улицама Стојана Протића, Браничевском и Скерлићевом, у дужини од 323 метра.

– Попречним профилом предвиђена  је ширина коловоза од шест метара, обострани тротоари ширине по три метра, а у делу између улица Патријарха Варнаве и Стојана Протића, предвиђен је и зелени појас ширине 2,25 метара. Истовремено са реконструкцијом улице биће обновљена сва припадајућа инфраструктура: водовод, канализација, јавно осветљење, ТТ и електроинсталације и топловод – истакао је градски менаџер.

Горан Весић је навео и да ће реконструкција омогућити да се прошири порта Храма Светога Саве, као и да се повећа безбедност саобраћаја у овој прометној улици.

– Наш наредни посао ће бити да заједно са Српском православном црквом уредимо плато испред Храма Светога Саве, као и да наставимо са  уређењем фасада у околини храма, како је то ове године већ учињено у Катанићевој улици – рекао је градски менаџер и поручио да Храм Светога Саве нема само верски већ има и туристички значај, с обзиром на велик број страних и домаћих туриста који га посете.