понедељак, 17. јул 2017.

Весић: Град обезбедио 72 милиона за реконструкцију Улице Боре Станковића

Градски менаџер Горан Весић присуствовао је заједно са председником општине Врачар Миланом Недељковићем почетку радова на реконструкцији Улице Боре Станковића. 

Весић је том приликом поручио да ће ова саобраћајница бити уређена на другачији начин, да ће имати коловоз ширине шест метара, по три метра тротоара са сваке стране и два метра зеленог појаса. 

– Комплетна инфраструктура улице ће бити замењена, водовод, канализација и гасне инсталације, док ће трафо-станице ће бити пресељене. На тај начин реконструкција ће бити потпуна, посао ће трајати пет месеци, а вредност радова је 71,8 милион динара – рекао је Весић. 

Он је нагласио да је реконструкција ове улице важна из неколико разлога, а пре свега јер показује колико су се неке ствари у граду дешавале споро. 

– Још 2008. године све је било спремно за реконструкцију ове улице, али још од тог времена општина Врачар није успевала да реши имовинско-правне односе, па је прошло девет година до почетка радова. Када је прошле године изабрано ново руководство општине Врачар, почеле су и припреме за реализацију овог посла. Људи из општине са председником Миланом Недељковићем на челу уложили су заиста велики напор и за мање од годину дана решили су све имовинско-правне односе – додао је Весић. 

Према његовим речима, решавањем проблема у овој улици коначно ће се формирати порта Храма Светог Саве, чиме ће бити завршено уређење околине храма. Тако ће бити створени услови, навео је Весић, да следеће године заједно са Српском православном црквом, уредимо простор око Храма Светог Саве, који тренутно није уређен на најбољи могући начин. 

– У питању је место на које долази велики број туриста и имамо обавезу да овај део Врачарског платоа уредимо како би требало. Ова улица је данас прометнија него иначе, пре свега што овуда пролазе возила који би се у нормалним условима кретала Булеваром ослобођења, који се сада реновира. То је разлог због којег ће се радови у овој улици одвијати у етапама, како би саобраћај могао да функционише – истакао је градски менаџер. 

Он је захвалио Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, нагласивши чињеницу да је реконструкција Улице Боре Станковића 30. активно градилиште у текућој години, као и да је током прошле је укупно забележено 69 градилишта. 
– Никада Дирекција није више радила и никада није било више активних инфраструктурних пројеката и због тога ми је посебно драго што данас почињу радови у Улици Боре Станковића – закључио је Весић.  
Председник општине Врачар Милан Недељковић додао је том приликом да је овај догађај веома важан, јер ће  улица у срцу Врачара добити проширење  на потезу од Катанићеве до Браничевске и Скерлићеве улице. Он је најавио изградњу подземне гараже у Скерлићевој, где ће бити места за 1.000 аутомобила.
– У последњих годину дана градска општина и менаџер Горан Весић  надокнађују оно што је изгубљено у претходне 24 године –  додао је Недељковић.
Догађају је присуствовала и оперативна директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Душица Анђелковић.