понедељак, 17. јул 2017.

Летњи програми Дневних центара и клубова за старије

Град Београд је преко Дневних центара и клубова Геронтолошког центра Београда припремио летњи програм за старије суграђане у оквиру којег ће бити одржане рекреативне, културне, едукативне и активности социјалне подршке. Циљ је квалитетно провођење слободног времена као једног од начина здравог старења. Програми су бесплатни и промотивни, отворени за све старије Београђане са жељом да се упознају са понудом система дневних услуга у заједници.

Старији суграђани ће моћи да похађају курс израде предмета од рециклираног материјала, курс израде асура од канапа, курс израде торби од рециклираног материјала (новина), рекреативне вежбе (програм „Вежбај за своје здравље“ понудиће часове физијатријских вежби за старије), рекреативне школе фолклора, музичке радионице, програм „Спона” – саветодавни рад и подршка (путем телефона или доласком у клуб „Савски венац 1”), дружење уз музику – игранке (програм „Да ли сте за плес” је плесни матине који се одржава у пријатном клупском простору уз музику уживо. Играју се стандардни плесови и народна кола. Није бесплатан). Заинтересовани грађани могу похађати само један курс у оквиру летњег програма. Пријаве се примају на број инфо-центра 0800-115-116. Број места за бесплатне радионице је ограничен.

Члановима Дневних центара и клубова за старије намењени су и други културно-забавни програми и уметничко-рекреативни садржаји. Они ће моћи да крстаре Дунавом и Савом, обиђу Наутичко село у Бољевцима и посете Бојчинску шуму, добију улазнице за Белеф, „Лето на Гардошу” и за музеје, као и да иду на организоване излете за пензионере.