петак, 28. јул 2017.

Весић: Реконструкција станарске гараже Јулино брдо на основу петиције грађана

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да ће, на основу петиције грађана Чукарице, први радови на реконструкцији станарске гараже Јулино брдо кренути на јесен и да је већ у току припрема потребне документације. 

– Грађани овог насеља покренули су петицију да се гаража коју они користе и која је у лошем стању обнови. Њихов захтев је оправдани и ми као град позитивно реагујемо на такве петиције и захтеве грађана када год је то могуће. Обнова станарске гараже Јулино брдо обухватићe поправљање водоводне и канализационе мреже, хидроизолације, као и реконструкцију вентилационог система – рекао је Весић и додао да, поред ове, до краја године предстоји и обнова гараже Центротекстил, Медаковић 1 и Медаковић 2.  

Према његовим речима, почетком 2016. на прилазима гаражама са резервисаним паркинг местима – Јулино брдо, Милешевска и Медаковић 1 и 2, асфалтирани су прилази, освежена хоризонтална сигнализација, поправљени ивичњаци, постављени стубићи ограде, замењена камена коцка и решетке на одливима за канализацију. 

– У циљу побољшања и унапређења услуга паркирања и подизања нивоа безбедности, током 2014. године у 17 гаража са резервисаним паркинг местима уграђена су сегментна врата којима је обезбеђена потпуна контрола приступа возила и пешака – подсетио је градски менаџер.

Он је нагласио да град излази у сусрет грађанима када имају посебне захтеве како бисмо заједно наш град учинили лепшим и безбеднијим местом за живот.

– Београд мора да постане град за људе, да се стварају услови да се захтеви грађана, њихове потребе, али и идеје реализују и на томе ће се наставити и убудуће јер ова градска власт слуша грађане – рекао је Весић.

Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис”, нагласио је да су у оквиру радова на текућем и инвестиционом одржавању, током 2017. године, у осам гаража – Вуков споменик, Ботаничка башта, Др Александра Костића, 27. марта, Радивоја Кораћа, Краља Милутина, Пожаревачка и Милешевска поправљене конструкције оштећене прокишњавањем, саниране греде, плафони и стубови, урађена нова хидроизолација. 

– Поправљене су водоводна и канализациона мрежа, као и кишна канализација. Реконструисане су инсталације дојаве пожара, хидрантска мрежа, инсталација гасне детекције, вентилација, као и спринклер систем. У гаражама је комплетно појачано осветљење, замењено 1.200 флуо-светиљки и постављени нови улазни рефлектори. У свим гаражама комплетно су сређене благајне и тоалети за кориснике. Након санације, у ових осам гаража, на површини од 26.000 квадрата, корисницима је на располагању 1.000 новоуређених паркинг места за аутомобиле и преко 100 паркинг места за мотоцикле – рекао је Чупковић.